Email:     Parola:
Recuperare parola | User nou   (   Ultimul user inscris: MadyChic )
prima pagina index     sitemap sitemap     contact contact

Linkuri

Carte de bucate

Articole

Info culinar

Publicitate

anunturi gratuite online

index / articole / peste, crustacee si moluste

Peste, crustacee si moluste

Pestele este un aliment foarte important, o hrana excelenta, substantiala si usoara, care contine multe vitamine, in special vitamina D si substante minerale: fosfor, iod…Se consuma numai foarte proaspat sau congelat. Pestii se cunoasc daca sunt proaspeti dupa branhiile de sub operculi , care trebuie sa fie rosii, ochii stralucitori, carnea tare, elastica si solzii tari.

Pestele se fierbe in apa cu putin vin, la foc mic. Pestele mare, morun, nisetru, se taie in bucati mari, care se pun la fiert in apa rece; bucatile mici se fierb in apa calda cu morcov, ceapa, patrunjel.

Pestele se recomanda copiilor pentru fortificarea oaselor.

Crapul este un peste cu carne gustoasa si hranitoare. Crapul are un “os amar” situate la cap, in locul in care acesta se uneste cu coloana vertebrala, care trebuie inlaturat cand se curata pestele , deoarece altfel va amari preparatul la care se foloseste crapul.

Salaul, ca si stiuca are o carne alba, care este usor de digerat si are valoare dietetica.

Morunul, nisetrul si cega sunt pesti care au carnea foarte gustoasa si icrele negre valoroase(din ele se prepara caviarul).Aceste specii de pesti se prepara dupa aceleasi retete culinare.

Calcanul este un peste turtit lateral, cu solzi rudimentari si placi osoase cu tuberculi conici. Are ochii pe partea stanga a corpului. Traieste  in Marea Neagra. Carnea este gustoasa, cu un gust specific.

Calcanul trebuie folosit numai foarte proaspat, altfel degaja un miros care face imposibila folosirea lui in consumatie.

Somnul este un peste fara solzi, cu carne fina si cu gust caracteristic.

Bibanul este un peste cu solzi adanc infipti in piele. De aceea pestii se oparesc si apoi li se scote pielea cu solzi. Bibanul este foarte gustos si cu valoare dietetica , nefiin gras.

Scrumbiile sunt gustoase, dar se digera mai greu.

Pastravul este un peste gras, de apa dulce de munte, cu carnea fina si gustoasa.

Din peste oceanic congelat se pot prepara mancaruri tot atat de gustoase si hranitoare ca si din pestele proaspat. Pestele congelat se decongeleaza putin, numai ata cat sa se poata taia pentru a putea fi pus pe foc. Daca se poate pregati congelat…si mai bine.

Crustaceele au carne gustoasa, bogata in proteine, dar se digera greu.

Midiile trebuie sa fie foarte proaspete ca sa poata fi folosite. Pentru a cunoaste daca midiile sunt in viata se introduce intre cochilii un varf de cutit; daca se inchide cochilia, inseamna ca midia este vie. In caz contrar midia se arunca, deoarece inseamna ca este moarta.

1 PAGINI
1
Adauga retete pe site-ul tau   Pune semn de carte

Cautare

 

Newsletter

Daca doriti sa primiti pe mail, la o anumita perioada ultimele retete adaugate, va rugam sa completati numele si mailul dvs.
Completeaza mai jos codul din imagine
Cod validare

Restaurante

PIZZA MOTORS

O PIZZA EXTRAORDINARA DUPA O RETETA ITALIENEASCA, COAPTA IN CUPTOR PE VATRA DE LEMNE. REPUBLICII 90 ... detalii
Don Carlos

Restaurant nou deschis,amenajat lux.Bucatarie mexicana,bucatarie romaneasca,meniu de pranz, meniuri ... detalii