Email:     Parola:
Recuperare parola | User nou   (   Ultimul user inscris: Restaurant Aimee )
prima pagina index     sitemap sitemap     contact contact

Linkuri

Carte de bucate

Articole

Info culinar

Publicitate

anunturi gratuite online

index / articole / beneficiile ciocolatei

Beneficiile ciocolatei

Istoria ciocolatei a inceput de acum 2000 de ani, de cand se practica in America de Sud cultura arborelui de cacao.

Primul dintre europeni care a intrat in contact cu arboreal de cacao a fost Cristofor Colum.

Desi la inceput europenii nu stiau la ce foloseste, in timp s-a ajuns la numeroasele tipuri de ciocolata pe care le avem acum

Ciocolata neagra ( ciocolata amaruie)  – contine  minim 34% cacao, iar cantitatea de zahar difera de tipul de cacao folosit.

Ciocolata cu lapte – contine intre 20% si 35% cacao si peste 15% lapte.

Ciocolata alba – contine lapte, unt de cacao, zahar, vanilie si/sau alte arome.

Desi exista o idee preconceputa conform careia ciocolata nu e sanatoasa si ingrasa,
studiile arata altceva. Ciocolata contine numeroase substante nutritive, vitamine ( B ) si minerale ( fosfor, magneziu, zinc, cupru, potasiu).

Aceleasi studii au aratat ca nu orice tip de ciocolata este benefica asupra organismului, ci numai ciocolata amaruie, intrucat are un continut mare de cacao, cea care este purtatoare de substante benefice, si deasemenea contine mai putin zahar.

Ciocolata contine deasemenea phenylephylamine – hormone care se declanseaza cand te indragostesti…de aceea ciocolata este considerata afrodisiac.

Ciocolata ajuta la relaxarea organismului oferindu-ti totodata  o stare de voie buna, datorita stimularii endorfinelor.

Desi e greu de crezut ciocolata amaruie ne ajuta sa slabim, datorita proprietatii ei de a diminua apetitul pentru mancaruri grase. Insa trebuie sa tinem cont in permanenta de un lucru…numarul de calorii consumat zilnic.

Consumul de ciocolata neagra ajuta deasemenea igiena orala, lasand o respiratie proaspata si protejand chiar impotriva cariilor dentare.

Anumite substante continute de ciocolata ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, ceea ce duce la scaderea tensiunii arteriale, iar impreuna cu fructele, legumele si ceaiurile de plante fac o alimentatie sanatoasa pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare.

Desi multe persoane sustin ca ciocolata contine prea multa cofeina s-a demonstrat ca 60g de ciocolata contine o cantitate de cofeina egala cu cea a unei cani de cafea decofeinizata.

Ciocolata iti face pielea frumoasa si sanatoasa protejand stratul exterior al pielii. Faptul ca consumul de ciocolata duce la aparitia acneei, nu s-a dovedit, ceea ce face sa para doar un mit.

 

Insa nu trebuie sa uitam cateva lucruri. Pentru ca ciocolata pe care o consumam sa aiba cat mai multe beneficii aceasta trebuie sa aiba un continut de minim 70% cacao, si nu trebuie sa facem excese.

 

Deasemenea ciocolata trebuie consumata ziua si nu seara deoarece poate provoca insomnii si stari de agitatie.

 

Nu uitati: Consumul in exces de ciocolata poate duce la obezitate, arsuri pe stomac, cefalee, migrene, irascibilitate, depresie…

1 PAGINI
1
Adauga retete pe site-ul tau   Pune semn de carte

Cautare

 

Newsletter

Daca doriti sa primiti pe mail, la o anumita perioada ultimele retete adaugate, va rugam sa completati numele si mailul dvs.
Completeaza mai jos codul din imagine
Cod validare

Restaurante

PIZZA MOTORS

O PIZZA EXTRAORDINARA DUPA O RETETA ITALIENEASCA, COAPTA IN CUPTOR PE VATRA DE LEMNE. REPUBLICII 90 ... detalii
Don Carlos

Restaurant nou deschis,amenajat lux.Bucatarie mexicana,bucatarie romaneasca,meniu de pranz, meniuri ... detalii