Email:     Parola:
Recuperare parola | User nou   (   Ultimul user inscris: MadyChic )
prima pagina index     sitemap sitemap     contact contact

Linkuri

Carte de bucate

Articole

Info culinar

Publicitate

anunturi gratuite online

index / info culinar / orezul

Orezul

Orezul este a treia planta ca si cantitati cultivate de pe glob, dupa porumb si grau, insa cea mai mare cantitate  (peste 90%) provine din Asia, unde se si consuma de altfel cel mai mult orez.

Se cunosc aproximativ 24 de specii e orez, cu peste 40.000 de varietati.

Cu cat  este mai putin prelucrat cu atat are o valoare nutritiva mai mare. Orezul brun este un aliment bogat in potasiu, magneziu, zinc, fosfor, cupru, fier, seleniu, acid folic, niacina, vitamina E si complexil de vitamine B. Acesta contine si tricina care are efect anticancerigen...de aceea orezul este numit  "atuul chinezilor impotriva cancerului).

Orezul integral are un continut mult mai mare de fibre fata de cel prelucrat, de aceea este mai recomandat in alimentatie, avand totodata proproetati tonice si emoliente intestinale.

Orezul obisnuit (cel prelucrat) are efect astringent, finnd recomandata in alimentatie pentru a reduce nivelul colesterolului.

Orezul este recomandat in alimentatia hipertensivilor, deoarece nu contine sare. Acest aliment normalizeaza activitatea cardiaca si mentine echilibrul apei in organism datorita continutului de potasiu.

Orezul este recomandat si i curele de slabire datorita cintinutului scazut de garsimi si pentru ca este o sursa excelenta de carbohidrati utili organismului.

O componenta importanta a alimentatiei a devenit orezul deoarece este util si gustos, dietetic si sanatos, si...ieftin!

Adauga retete pe site-ul tau   Pune semn de carte

Cautare

 

Newsletter

Daca doriti sa primiti pe mail, la o anumita perioada ultimele retete adaugate, va rugam sa completati numele si mailul dvs.
Completeaza mai jos codul din imagine
Cod validare

Restaurante

PIZZA MOTORS

O PIZZA EXTRAORDINARA DUPA O RETETA ITALIENEASCA, COAPTA IN CUPTOR PE VATRA DE LEMNE. REPUBLICII 90 ... detalii
Don Carlos

Restaurant nou deschis,amenajat lux.Bucatarie mexicana,bucatarie romaneasca,meniu de pranz, meniuri ... detalii