Email:     Parola:
Recuperare parola | User nou   (   Ultimul user inscris: Restaurant Aimee )
prima pagina index     sitemap sitemap     contact contact

Linkuri

Carte de bucate

Articole

Info culinar

Publicitate

anunturi gratuite online

index / aperitive / placinta cu spanac si feta

Placinta cu spanac si feta
Reteta adaugta de: Theodora

INGREDIENTE:
Foi: 4 linguri de ulei, 8 linguri de apa calduta, 2 oua batute usor, putina sare, 3 cani de faina,aprox..., ulei pt uns foile Umplutura: 500gr spanac proaspat sau congelat, 350gr Feta, 250gr branza dulce sau Ricotta, 2 oua, 1 legatura ceapa verde, 2 cepe uscate, marar, patrunjel...cate o legatura..., 3-4 linguri de gris, sare si piper...atentie la sare
Vezi cat de sanatoase sunt: Patrunjel, Mararul, Leusteanul, Ouale, Mustarul, Condimente, Ghimbirul
MOD DE PREPARARE:

 Aluatul:  Pun uleiul,apa,ouale si sarea in lighea,le amestec putin apoi pun faina putin cate putin pana ai un aluat elastic si destul de tare...nu foarte  tare insa si faina s-ar putea sa nu o ia toata,de aia pune incet incet...o sa va dati seama la mana!
Lasati aluatul sa se "odihneasca" cel putin jumate de ora!

Cand e gata aluatul,presar faina sau amidon(eu folosesc amidon care ajuta tare mult la intinsul foilor!) din belsug,tai aluatul in 8 parti egale si faci 8 bilute! Azi mi-au iesit 9!
Iau fiecare biluta si o intind putin,cat o farfurie de desert,pui un strop de ulei,acoperi cu a doua foaie si tot asa pana ai 4 foi suprapuse...din nou multa faina pe masa,si incepe sa intinzi din cele 4 foi suprapuse,una singura pana ajunge la masura care vreti...a tavi voastre...Ung putin tava,pun prima foaie,compozitia  si acoperim cu a doua foaie  si marginile le intoarcem inauntru...daca e mult aluat,le taiem(marginile!) si le punem deasupra pitei...eu asa am facut.

 Umplutura: Punem intr-o oala putin ulei,calim ceapa verde si cea uscata,adaugam si spanacul si apoi mararul si patrunjelul...lasam pana se duce tot lichidul din spanac...
Punem intr-un lighean compozitia obtinuta si adaugam si restul de ingrediente...

Coacem  placinta cu spanac si feta la 200gr cam 30-40 minute...in functie de cuptor.

Pofta buna!!!



TIMP DE EXECUTIE: 2 ore

GALERIE FOTO:
Placinta cu spanac si feta Placinta cu spanac si feta Placinta cu spanac si feta Placinta cu spanac si feta

Da o nota retetei:
Comentariul tau:
Numele:
Email:
Comentariul:


(Toate campurile sunt obligatorii)

Alte retete culinare

1. Fasole batuta
2. Chec aperitiv
3. Placinta cu salam si cascaval
4. Rulouri din piept de pui
5. Dovlecei pane
6. Toba
7. Pizza 1
8. Mamaliga cu branza la cuptor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Imprima reteta!   Adauga retete pe site-ul tau   Pune semn de carte

Cautare

 

Newsletter

Daca doriti sa primiti pe mail, la o anumita perioada ultimele retete adaugate, va rugam sa completati numele si mailul dvs.
Completeaza mai jos codul din imagine
Cod validare

Restaurante

PIZZA MOTORS

O PIZZA EXTRAORDINARA DUPA O RETETA ITALIENEASCA, COAPTA IN CUPTOR PE VATRA DE LEMNE. REPUBLICII 90 ... detalii
Don Carlos

Restaurant nou deschis,amenajat lux.Bucatarie mexicana,bucatarie romaneasca,meniu de pranz, meniuri ... detalii