Separam albusul de galbenus si il batem la mixer la inceput cu zaharul vanilat si apoi turnam in ploaie si zaharul putin cate putin...adaugam si putina zeama de lamaie care ajuta mult sa se intareasca bezeaua...
Dupa ce am batut bine,bezeaua e buna si gata de folosit daca intorcand castronul,nu aluneca si ramane batoasa in castron...Adaugam apoi galbenusul si smantana...si aruncam mixerul...luam o lingura de lemn si mestecam de sus in jos incet...si avem grija sa nu ne ia somnul...Apoi punem faina cernuta si praful de copt si mestecam la fel de lent......
Luam o forma cu diametru cam de 20cm...a mea a fost de 24cm si era cam mare...mai mica e mai bine ca o sa creasca mai mult...ungem si tapetam sau punem hartie de copt sau ca in cazul meu,daca e de silicon...turnan pur si simplu in ea ca nu se lipeste oricum.....punem merele cum ne taie capul,nuci pe ici pe colo...eu am pus si putina scortisoara...si dam la cuptor,la 180grC 40-50 minute...fiecare in functie de cuptor...
Am uitat sa zic ca in reteta originala se zice sa dam merele prin faina...de aia sunt asa albe...alta data eu nu le mai dau...sa se scufunde putin...experimentez...
Taiem,pudram...mancam......