Email:     Parola:
Recuperare parola | User nou   (   Ultimul user inscris: MadyChic )
prima pagina index     sitemap sitemap     contact contact

Linkuri

Carte de bucate

Articole

Info culinar

Publicitate

anunturi gratuite online

index / mancaruri cu carne / paella valenciana

Paella valenciana
Reteta adaugta de: Clau

INGREDIENTE:
450g piept de pui dezosat, 200g orez cu bobul lung, 3-4 linguri bulion, 1 1/4 l supa de pui, 2 catei usturoi, 200g fasole verde lata, 20g sofran, 1 lingurita boia dulce, sare, piper, 50 ml ulei de masline, 1 ardei pentru ornat
Vezi cat de sanatoase sunt: Mustarul, Condimente, Ghimbirul, Scortisoara, Usturoiul, Orezul, Busuiocul, Tarhonul
MOD DE PREPARARE:
In mod normal paella se gateste intr-o cratita speciala, de la care mancarea si-a luat si numele.  Eu nu am avut si am inlocuit-o cu o tigaie teflonata adanca cu fund dublu.
Se pune uleiul la incins  in tigaie si apoi se pune la calit ardeiul curatat de seminte si taiat fasiute. Cand ardeiul s-a inmuiat il scoatem pe un servetel si se lasa deoparte pentru ornat.
In uleiul ramas se pune la prajit pieptul de pui taiat in bucati mai maricele. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se adauga boiaua si se amesteca rapid, apoi peste pui se adauga bulionul, usturoiul taiat marunt, fasolea verde si se lasa penru 2-3 min.  Apoi se pun 500ml supa, sare, piper si sofranul si se lasa pe foc mediu pana se fierb pastaile si carnea.
Dupa ce acestea au fiert adaugati orezul, restul de supa si cu o paletra se imprastie orezul pe toata suprafata tigaii, condimentati bine acum tinand cont ca va fierbe si orezul, deoarece din acest moment nu se va mai mesteca in mancare. Se lasa paella pentru 5 minute la foc mediu spre mare, apoi se da pe foc mic spre mediu si se lasa pana cand se absorbe toata supa si orezul se separa frumos la suprafata.
Cand se absoarbe tot lichidul se lasa pella pentru 1-2 minute la foc mare apoi se ia de pe foc si se orneaza cu ardeiul calit la inceput.
Paella valenciana  se serveste calda.
Pofta buna!


TIMP DE EXECUTIE: 1 ora 30 min

GALERIE FOTO:
Paella valenciana Paella valenciana Paella valenciana Paella valenciana
Paella valenciana
Da o nota retetei:
Comentariul tau:
Numele:
Email:
Comentariul:


(Toate campurile sunt obligatorii)

Alte retete culinare

1. Pui Shanghai
2. Ciulama cu ciuperci si piept de pui
3. Pui cu orez dulce-acrisor
4. Mancare de mazare cu piept de pui
5. Pui cu smantana si cartofi
6. Tocanita rustica
7. Tocanita Poloneza
8. Pui cu sos picant
9. Carnati din carne de porc
10. Friptura de porc cu sos de mustar si smantana
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Imprima reteta!   Adauga retete pe site-ul tau   Pune semn de carte

Cautare

 

Newsletter

Daca doriti sa primiti pe mail, la o anumita perioada ultimele retete adaugate, va rugam sa completati numele si mailul dvs.
Completeaza mai jos codul din imagine
Cod validare

Restaurante

PIZZA MOTORS

O PIZZA EXTRAORDINARA DUPA O RETETA ITALIENEASCA, COAPTA IN CUPTOR PE VATRA DE LEMNE. REPUBLICII 90 ... detalii
Don Carlos

Restaurant nou deschis,amenajat lux.Bucatarie mexicana,bucatarie romaneasca,meniu de pranz, meniuri ... detalii